Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TÖLTÖTT DAGADÓ SÜTÉSE KICSIT MÁSKÉPP

2015.01.29
Töltött dagadó hozzávalók: 60 dkg dagadó (banchfleck) felszúrva, 25-30 dkg savanyú káposzta, evőkanálnyi zsiradék, fűszerek igény szerint, 2 evőkanál búzadara, 1 tojás, 8-10 db. tojásnyi burgonya, finomra vágott zöldpetrezselyem. Töltött dagadó sütése: A dagadót hagyományos módon felszúrjuk, majd az alábbiakkal megtöltjük. A savanyú káposztát megvagdalva, a zsiradékon megfuttatjuk, s miután kihűlt a tojással elkeverjük és hozzáadjuk a búzadarát, hogy képlékeny tölteléket kapjunk. Ízlés szerint fűszerezzük, borssal, paprikával és a káposztához illő aromás fűszerekkel, csombor, borsikafű, esetleg rozmaring és bazsalikom. Először lefedve pároljuk, majd nyílt lángon pirosra sütjük. A burgonyát héjában megfőzzük, majd lehéjazva kockára vágjuk. Tálalásnál a hús szeletek mellé tesszük, szafttal meglocsolva és az apróra vágott, friss petrezselyem zöldjével, díszítjük.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Utolsó kép


Levelezőlista


Archívum

Naptár
<< December / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 26305
Hónap: 706
Nap: 24